pondělí 4. července 2011

O tvarohových knedlících

Doba třešní je v plném běhu a tak na naše stoly míří střídavě bublanina nebo knedlíky. Obojí v nejrůznějších provedeních. V případě třešňových knedlíků u mne vítězí následující tvarohová varianta.

ca. 18 knedlíků
250 měkkého tvarohu, 250 polohrubé mouky, 1 vejce, lžíce cukru, špetka soli
trochu tučného tvarohu na posypání, moučkový cukr, skořice



Smícháme tvaroh, sůl, cukr a vejce. Pokud použijete tvaroh z alobalu, bývá tužší, pak přilijte trošku mléka. Vsypeme mouku, řádně promícháme a těsto rozválíme. Nastávají dva největší problémy. Jestli třešně vypeckovat. Razím zásadu, že ne. Pak je daleko větší legrace s lovením pecek a konečně problém, jestli udělat knedlíky "po třech" či "po čtyřech". Zasvěcencům dochází, že se jedná o třešně. Ovšem otázka je to naprosto zásadní. Knedlíky zabalíme do těsta, oprášíme v mouce, aby se nelepily a hodíme do vroucí osolené vody. Vaříme ca. 8 minut.  Raději provedeme nejdříve na jednom knedlíku kontrolu a v případě, že je hotový, provedeme výlov ostatních.
Knedlíky můžeme na talíři polít máslem, pocukrovat, posypat nastrouhaným tvarohem a nakonec skořicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat