pátek 1. dubna 2011

Pečené plátky baklažánu

Když baklažán posolíte a dáte na něj olivový olej s česnekem, nikdy nic nezkazíte. Když k němu přidáte nějakou tu bylinku, čeká vás daleko zajímavější zážitek.

Baklažán, olivový olej, česnek, bazalka, sůl, čerstvě namletý pepř

Lilek nakrájíme asi na 2-3 cm široká kolečka. Jen pokud budete mí menší baklažán, krájejte po délce. Do pekáčku nalijeme olivový olej, vyložíme plátky lilků (těsně vedle sebe), osolíme a pokapeme olivovým olejem. Jemně opepříme. Bazalku rozdrtíme a smícháme s česnekem, zalijeme několika lžícemi olivového oleje a necháme vůně pěkně propojit.
Baklažán pečeme na 200°C ca 20-30 min.dokud nejsou krásně měkounké.
Po upečení vyndáme lilky do misky a opatrně potřeme olejem s přísadami, aby se plátky baklažánu nerozpatlaly.
K baklažánu si dejte toastový chléb nebo si třeba plátky celozrnné bagety jako já. Čeká vás opravdu voňavoučká večeře.

Žádné komentáře:

Okomentovat