pondělí 24. ledna 2011

Paprikové kuře s polentou

I pro další dětskou dobrotu jsme s Malou opět zavítaly do kuchařky Dagmar von Cramm Vaříme pro děti. 

Pro náš recept (pro 1,5 osoby) budeme potřebovat:
1 kuřecí prsa, malou cibuli, stroužek česneku, půl červené papriky, polévkovou lžíci olivového oleje, sůl, sladkou mletou papriku, 1/4 l kuřecího vývaru, autorka kuchařky doporučuje ještě paprikový protlak
instantní kukuřičnou polentu 



Omyté a osušené kuřecí prsíčko nakrájíme proti vláknu na úzké proužky stejně jako půlku papriky. Zprudka opečeme maso a přidáme pokrájenou cibuli, česnek, mletou papriku. Po krátké chvilce přidáme i kousky papriky ev. paprikový protlak. Mírně osolíme. Vaříme ca. 10 minut. Pokud je potřeba můžeme mírně podlít.

Paprikový protlak mi je prozatím velkou neznámou a až jej někde ulovím, budu se těšit na další výzkum.

Na poslední chvíli si připravíme polentu. Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou polentu. Je hotová, když se odděluje ode dna hrnce.

Šťavnaté, lehké, rychlé a zdravé.

PS. Tímto se přiznávám k závislosti na opečené paprice.

2 komentáře:

  1. To vypadá luxusne!! Jak šmakovalo Malé???

    OdpovědětVymazat
  2. Péti, řekla bych že moc a navíc je to barevné jídlo, tak se jí i líbí. Hodně baští očičkama a s nadšením. Zatím :-)

    OdpovědětVymazat