neděle 6. února 2011

Zapečená treska vonící smetanou

Že máte chuť na rybičku? Co takhle si dát tresku vonící smetanou a sýrem?

Tentokrát budeme potřebovat:
filety z tresky, cibuli, slaninu, hladkou mouku, mletou papriku, petrželku, strouhaný sýr (já použila parmezán a ementál), smetanu na vaření, máslo, sůl, citron.

Zapékací misku vymažeme máslem poklademe kolečky nakrájené cibule. Pro vůni můžete přidat jeden-dva plátky slaniny. Na tento základ položte filety rybičky pokapané citronem a lehce obalené v mouce. Posolte, posypte mletou paprikou. Navrch poklademe pár kousků másla. Pečeme ve středně teplé troubě a asi po 10 minutách polijeme smetanou. Před dopečením posypeme směsí sýrů a posekanou petrželkou a dopečeme.

K zapečené tresce se nejlépe hodí vařené brambory. K jejich dokrášlení by také bylo hezké si dopřát nějakou tu zelenou petrželku, ale jelikož přede mnou není žádná kudrnka v bezpečí, zůstaly mé brambory bez ozdoby. Pokud jste na tom stejně, vřele doporučuji si příště pořídit větší zásobu :-)

Dobrou chuť!

4 komentáře:

  1. Humm, look good recepes, greeting from Belgium
    in my blogspot katanga , links moambe, several exotics recipes
    Greeting from Belgium

    OdpovědětVymazat
  2. Thanks for the kind comment and link.

    OdpovědětVymazat
  3. Náš dnešní oběd - moc dobré, díky!

    OdpovědětVymazat