Připravte si následující suroviny:
kus lososa vcelku (v ideálním případě filet z čerstvé ryby), citron, olivový olej, sůl, petrželka, česnek, máslo
Troubu předehřejeme na 230°C. Dno zapékací misky polijeme olivovým olejem a rybu v něm z obou stran vymácháme.
Pečeme ca 20-30 min. a ke konci pečení potřeme směsí oleje, prolisovaného česneku a pokrájené petrželky.
Nakrájíme a jako přílohu můžeme zvolit třeba vařené brambory. Nezapomeňte je polít olivovým olejem ovoněným citrónem a česnekem. Budou pak chutnat jako delikatesa. A teď už zbývá jen baštit.
Losos slavil úspěch a jen se po něm zaprášilo.Snad bude chutnat tahle dobrota i vám.
My na lososovi taky ujizdime.. Ten cesnek se tam dava neloupany??? Jinak fotka vypada nadherne, hned bych si dala!
OdpovědětVymazatMňam, dnes bych si dala znovu, kdyby bylo co :-) Česnek vedle opéct neloupaný a jak se chvíli před dopečením dává ta potírka, tam je prolisovaný.
OdpovědětVymazat